E-mailcoaching

Je overtuigingen ontdekken en aanpakken

overtuigingen vrijheid rust in je hoofd hoofdregisseur psycholoog cindy de jonge

Overtuigingen

Iedereen heeft ze... overtuigingen. Als je wordt geboren ben je blanco. Je bent er gewoon. Heerlijk eigenlijk. Gaandeweg je leven verzamel je allerlei overtuigingen, over jezelf, over anderen, over de wereld, het leven, over hoe het zou moeten zijn. Er zijn overtuigingen die je blij maken en er zijn overtuigingen waar je je onzeker, gestrest of angstig door voelt.

Stressvolle situatie onderzoeken

Met e-mailcoaching kies jij een situatie die jou stress oplevert. Je beantwoordt de vragen die ik heb opgesteld om die situatie te onderzoeken. Je antwoorden mail je naar mij terug. Hieruit stel ik een lijst op met jouw overtuigingen met betrekking tot die situatie. Dat kan op zich al een eye-opener zijn overigens...

Anders leren kijken

Jij kiest de sterkste overtuiging en die gaan we verder onderzoeken. Zo ontstaat een ontdekkingstocht waarin je leert om anders naar de situatie te kijken, vanuit hoeken die je nooit zelf had kunnen bedenken.

Weg met piekergedachten

Hierdoor leer je om op deze manier ook andere situaties op die manier te benaderen. Je leert jezelf zo een nieuwe manier van denken aan, waardoor je erachter zult komen dat van alle overtuigingen die je hebt het tegenovergestelde net zo waar is als jouw oorspronkelijke overtuiging. Weg met al je piekergedachten!

Ik werk bij het e-mailcoachen met de methode van Byron Katie (the work). Briljant en enorm bevrijdend!

We mailen ongeveer gedurende een maand een stuk of 6 a 7 keer heen en weer over 1 situatie.

Bevrijd jezelf van je piekergedachten en maak een eind aan je stress!

Per traject onderzoeken we één stressvolle situatie (waar vaak wel zes of meer belemmerende overtuigingen in zitten waar je in je leven in meerdere situaties tegenaan loopt). Je zult er dus niet alleen in deze situatie iets aan hebben, maar op meerdere gebieden in je leven. De overtuigingen die we nu oplossen maken jou je leven niet meer zuur... Hoe lang één traject duurt is van tevoren niet te zeggen. We behandelen in elk geval ál jouw overtuigingen in deze situatie.