Gezellig en knus in je huis terwijl het buiten waait en regent

De donkere dagen richting kerst staan weer voor de deur. Buiten is het steeds vroeger donker en buiten wordt het steeds kouder en bij tijd en wijle regent en waait het flink. Dé tijd om je huis lekker knus en gezellig te maken. Open haardje, kaarsjes, lekker onder een warm en zacht dekentje op de bank TV kijken, Netflixen of een boek lezen. Heerlijk… Als ik dit zo typ krijg ik spontaan zin in warme chocolademelk met slagroom en m’n favoriete Netflix serie.

Troep

Als het in je huis heel rommelig en vies is, kan het lastig zijn om dat gevoel en die sfeer te creëren. Een extreem voorbeeld daarvan zijn die mensen van het TV-programma ‘mijn leven in puin’. De troep ligt daar soms letterlijk tot aan het plafond opgestapeld. Zie je je daar al gezellig op de bank liggen onder een dekentje met kaarsjes aan? Als er überhaupt nog een bank zichtbaar is onder alle troep. Ik niet… ik zou daar enorm onrustig van worden. Begrijp me niet verkeerd, in mijn huis is het ook weleens rommelig of vies, omdat ik niet altijd zin en tijd heb om het op te ruimen en schoon te maken. Maar wat is het lekker als ik dan wel eens een keer weer lekker opgeruimd en gepoetst heb! Ik kan daar dan zó blij worden! Het wordt er allemaal weer een stuk overzichtelijker en rustiger van op de een of andere manier.

Eén kamer nooit vergeten

En dan is je huis schoon en netjes en gezellig en dan kun je eindelijk neerploffen op die bank om eens te genieten van het resultaat van al je noeste arbeid. Soms is het lastig om lang te genieten, omdat je een piekeraar bent, of omdat je hoofd zo vreselijk druk is altijd. Dan is je huis weliswaar lekker opgeruimd, maar is het in je hoofd nog erg druk en rommelig. Kortom, je bent een kamer vergeten… je bovenkamer. En als het daar druk en chaotisch is, heb je zelden rust. Je hebt je hoofd altijd bij je, je kunt er moeilijk aan ontsnappen. Je woont er als het ware. Waarom zou je je hoofd dan ook niet even onder handen nemen? Stel je eens voor wat een rust en overzicht dat op zou leveren.

Je hoofd even heerlijk ordenen

De kans is groot dat je nog nooit overwogen hebt om je bovenkamer eens grondig te ordenen, opnieuw in te richten en helemaal spik en span te maken. Je wist waarschijnlijk niet eens dat het überhaupt bestond. Maar het kan hoor! Met mijn online workshop RUST in je hoofd leer ik het je in ongeveer 1,5 uur tijd. Daarna kun je het zelf, binnen 3 minuten is het weer heerlijk rustig!

Overbodige ballast in de open haard

Een overzichtelijk en rustige bovenkamer is zo lekker! Je onnodige ballast kan zo de open haard in en wat je wilt bewaren bewaar je. Als alles een plekje heeft nog even flink met de bezem, de stofzuiger of de hoge drukspuit erdoor. Heerlijk!  Ik realiseer me dat dit surrealistisch klinkt, vooral als dit de eerste keer is dat je erover hoort. Maar ik kan je verzekeren dat het heel logisch, nuchter, eenvoudig en praktisch is. Zelf doe ik het dagelijks. Het helpt me om me te concentreren, te ontspannen en snel in slaap te vallen.

Mijn bovenkamer is dus meestal lekker schoon en opgeruimd. Nu m’n huis nog…

Ik wil ook m'n bovenkamer aanpakken

Als je meer wilt weten kun je altijd contact met me opnemen.

 

piekerexpert

Met mijn anti-piekertips inspireer ik dagelijks ruim 3000 enthousiaste fans op social media. Via e-mail zijn dat er ruim 6000. Inmiddels kunnen meer dan 300 mensen hun gepieker binnen 3 minuten stoppen dankzij mijn online RUST in je hoofd workshop. Daarnaast coach ik mensen om zichzelf te bevrijden van onzekerheid, angst en onverwerkte emoties. Dit doe ik op een bijzonder praktische no-nonsense manier. Niet lullen maar poetsen!

Reacties via Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.