BAAS in eigen hoofd

Lifechanging programma

De bron van gelukkig zijn zit in je hoofd
(en van ongelukkig zijn ook)

BAAS in eigen hoofd

compleet lifechanging programma

Je denkt jezelf doodongelukkig

Je voelt jezelf regelmatig niet gelukkig. Als je denkt dat dit komt door wat anderen je aandoen of door de situatie waar je in zit dan heb je het mis. Het komt door de gedachten die jij daarover hebt. Jij gelooft die gedachten en je maakt ze nog erger. Je hangt er nieuwe gedachten en emoties aan vast. En je bedenkt alvast wat het betekent voor de toekomst, aan wat er nog meer kan gebeuren.

Jij doet jezelf pijn

Want wees eens eerlijk: wie denk je dat jou meer pijn doet? De persoon die jou iets heeft misdaan? Of jijzelf, omdat je het steeds opnieuw beleeft in je hoofd? Omdat je steeds bedenkt hoe erg het is dat jou dit overkomt.

Je vertelt jezelf de naarste verhalen

Je vertelt jezelf bovendien keer op keer dat je niet goed genoeg bent. Of dat nu is omdat je te dik, te dun, te groot of te klein bent of omdat je dom bent of een stuntel of stom lacht of omdat je lelijk bent. De verhalen die jij jezelf vertelt beïnvloeden niet alleen hoe je je voelt, maar ze beïnvloeden ook je gedrag.

Wat je denkt beïnvloedt je werkelijkheid

Als je gedachten je gevoel en je gedrag beïnvloeden, dan bepalen ze dus je werkelijkheid, je leven. Als je van tevoren denkt dat iets niet lukt, dan word je onzeker waardoor het inderdaad niet lukt. Zie je nou wel dat het niet lukt? Dat ik dom ben? Dat niemand me aardig vindt? Dat ik niks kan, dat ik...

Beren op de weg

Je steekt veel energie en tijd in het bedenken van scenario's voor de toekomst. Vooral het soort scenario waarin alles verkeerd gaat. En om te voorkomen dat het scenario werkelijkheid wordt onderneem je niks. Dan kan er ook niks misgaan. Dat je daardoor alle fun mist neem je voor lief.

Voor waardering en liefde ben je afhankelijk van anderen

Kritiek krijgen vind je maar lastig. In het beste geval blijft het bij tranen in je ogen, maar in het ergste geval stort je je huilend op bed met het voornemen om er nooit meer uit te komen. Het is nu eenmaal belangrijk voor je dat andere mensen je aardig en goed vinden. Je doet dag in dag uit keihard je best om dat te bereiken. Als waardering vervolgens uitblijft vind je dat weleens lastig en dat leidt in je relaties meer dan eens tot een fikse ruzie.

Je bent het slachtoffer van je eigen brein

Je probeert van alles te controleren in je omgeving en in andere mensen. Terwijl het enige waar je controle over zou moeten hebben je eigen brein is. Het is het enige waar je controle over kúnt hebben. Doordat je je gedachten niet onder controle hebt voel je je met grote regelmaat ongelukkig. En hoe langer dat zo blijft hoe ongelukkiger je wordt. Je bent als het ware het slachtoffer van je eigen brein.

Niets in de wereld
kan je zoveel zorgen geven
als je eigen gedachten

Je denkt jezelf steeds dieper de put in

Als je het slachtoffer blijft van je eigen brein dan blijf je je ongelukkig voelen. Dan creëer je onbewust een leven dat je niet wilt. Het wordt één grote selffulfilling prophecy.

Psychische klachten

Als je je gedachten niet onder controle hebt, dan kan dit op den duur angsten, depressies en burn-outs veroorzaken.

Lichamelijke klachten

Je loopt bovendien het risico dat je allerlei lichamelijk klachten ontwikkelt. Puur omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat zelfs kanker veroorzaakt kan worden door psychische stress.

De oplossing? Dat ben jij zelf!

Je hoeft niet in therapie

Als je jezelf herkent in de beschrijving hoef je echt niet meteen in therapie. Ik ben daar namelijk niet zo'n voorstander van, van therapie. In de gemiddelde therapie word je namelijk in de slachtofferrol geduwd. Het is al snel de schuld van je ouders of van hoe zwaar je het hebt gehad dat jij je nu zo voelt. Slachtoffers voelen zich over het algemeen niet zo goed. En wil je je niet juist gelukkiger voelen?

Je kunt het zelf oplossen

Je hebt dus geen therapeut nodig. Je kunt het namelijk prima zelf! Als de oorzaak is dat je je gedachten niet onder controle hebt, dan ligt de oplossing voor de hand... Controle krijgen over je gedachten. Baas worden in je eigen hoofd. Als je manager wordt van een bedrijf heb je hiervoor bepaalde skills voor nodig. En zo werkt dat met je hoofd ook... Een managementopleiding voor het managen van je hoofd.

Geluk is niet afhankelijk
van wat je hebt of wie je bent
Het hangt puur af
van wat je denkt

-BUDDHA-

BAAS in eigen hoofd

compleet lifechanging programma

Hoe zou het zijn als jij in plaats van het slachtoffer van je brein de manager van je brein zou zijn? Dat je voor je geluk niet afhankelijk bent van bronnen buiten jezelf. Dat je ondanks de felste kritiek fier overeind blijft staan en dat je vaardigheden zo veelzijdig zijn dat je elke situatie aan kunt. Hoe anders zou je leven er dan uit zien?

Dat zou niet alleen een wereld van verschil zijn voor jezelf, maar ook voor je relaties met de mensen om je heen. Een hele nieuwe versie van jou, puur omdat je je hoofd onder controle hebt. Geluk is niet afhankelijk van wat je hebt of wie je bent. Het hangt puur af van wat je denkt.

met BAAS in eigen hoofd wordt dit jouw nieuwe werkelijkheid

Wat kun je verwachten?

In vier stappen krijg je alle tools die nodig zijn om BAAS in eigen hoofd te worden.

STAP 1

Basisrust in je hoofd

In deze stap leer je dat je een keuze hebt. Deelnemer zijn aan de hectiek in je hoofd of toeschouwer. Je gaat inzicht krijgen in hoe jouw hoofd werkt. Welke onderwerpen krijgen veel van je aandacht en energie? Je leert hoe jij kunt bepalen wanneer je waaraan denkt. Je leert zelfs bepalen of je überhaupt wilt denken. Als het moet kan je brein binnen 3 minuten UIT. Of op pauze. Zodat je heerlijk kunt slapen, ontspannen of je aandacht volledig kunt richten op dat wat voor jou belangrijk is.

STAP 2

Anders opslaan

In deze stap gaan we vervelende herinneringen uit je verleden anders opslaan in je geheugen. Op eenzelfde manier als hoe je op je computer een bestand wijzigt. Ook je bedenksels voor de toekomst kunnen anders worden opgeslagen in je hoofd.

STAP 3

Anders denken

In deze stap leer je dat je gedachten over een situatie je gevoel over de situatie bepalen. Je leert onderscheid te maken tussen zaken waar je wel invloed op hebt en waar je geen invloed op hebt. Je gaat je gedachten leren onderzoeken op waarheid en je gaat bewijs zoeken voor het tegenovergestelde van wat jij denkt. Je zult zien dat het tegenovergestelde ook waar is. Hierdoor verliezen soortgelijke gedachten automatisch hun kracht.

STAP 4

Situaties anders bekijken

De bril waardoor jij naar de werkelijkheid kijkt bepaalt welke gedachten je hebt over situaties en mensen. In deze vierde stap ga je anders naar situaties leren kijken. Je leert hier onder andere dat iedereen zijn eigen werkelijkheid heeft. Er is daarom ook niet één waarheid. Dit is je laatste belangrijke stap om je weer gelukkig te voelen.

Je investering

(bij BASIS ga je zelf aan de slag en bij VIP begeleid ik je persoonlijk)

Levenslang beschikbaar
Toegang tot de 4 stappen (online)
Toegang tot de online community (1 jaar)
Persoonlijke begeleiding bij anders denken (via e-mail)
Persoonlijke coaching face-to-face (4 dagdelen)
Helpdesk 1 op 1 (3 maanden)

BASIS

€497

Betaling in termijnen is mogelijk

  • Toegang tot de 4 stappen (online)
  • Toegang tot de online community (1 jaar)
  • Persoonlijke begeleiding bij anders denken (via e-mail)
  • Persoonlijke coaching face-to-face (4 dagdelen)
  • Helpdesk 1 op 1 (3 maanden)

VIP

€2497

Betaling in termijnen is mogelijk

  • Toegang tot de 4 stappen (online)
  • Toegang tot de online community (1 jaar)
  • Persoonlijke begeleiding bij anders denken (via e-mail)
  • Persoonlijke coaching face-to-face (4 dagdelen)
  • Helpdesk 1 op 1 (3 maanden)

Twijfel je?

Als je twijfelt of als je vragen hebt, aarzel niet en stuur me een e-mail. Dan beloof ik je dat ik zo snel mogelijk zal antwoorden.

The mind is the source
of happiness

and unhappiness